Watches 'n tango at Inhorgenta Munich

Er is veel gaande in de wondere wereld van de luxe horloges. Over de hele wereld vinden marktverschuivingen plaats en veel grote merken varen een nieuwe koers. Dat ondervind de bekend(st)e horlogebeurs BaselWorld in Basel ook. Afgelopen jaren heeft het overgrootte deel van de exposanten de beurs vaarwel gezegd en zijn er zelfs hele hallen gesloten. De beurs lijkt op een dieptepunt te zijn aanbeland. Wie daar de vruchten van plukt? Onder andere de horloge- en sieradenbeurs Inhorgenta in München. En wij waren van de partij dit jaar.

inhorgenta_stand-2

Inhorgenta Münich was eigenlijk een beetje ingekakt. Zeker op horlogegebied. Maar door alle verschuivingen bij de grote beurzen geeft dit deze Duitse beurs de kans om een vuist(je) te maken. Dat deden ze dit jaar met onder andere een vernieuwd horlogepaviljoen, waarbij ze een dorp creëerden met in het midden een grote bar. De “huisjes” in het dorp werd bezet door verschillende horlogemerken, waaronder Ebel, Union Glashütte, Meistersinger en Sinn Spezialuhren. Wij hadden een mooie plek in het midden van het paviljoen, waar ons meegebrachte schaap iedereen lachend verwelkomde met de tekst ‘Bist du Bereit, die Herde zu verlassen?’ (ben jij klaar om de kudde te verlaten?’). Alhoewel het schaap van polyester was heeft het veel vrienden gemaakt en is het vaak gefotografeerd. Speciaal voor de beurs hebben we nieuwe vitrines gemaakt en de halve huisraad van het Staudt HQ in Boekelo in een busje geladen. Mede door de koffietafel met daarop een grote bos verse Nederlandse tulpen en stroopwafels voelde de stand erg huiselijk aan.

inhorgenta_stand

De bezoekers kregen naast de huidige collectie ook een sneak-preview te zien van de nieuwe modellen die we dit jaar zullen introduceren. Het is altijd erg spannend om nieuwe projecten voor de eerste keer te delen met de buitenwereld en de reacties af te wachten. Gelukkig waren de reacties louter positief, dus dat geeft de mens moed! Het ging niet alleen over horloges. Op gepaste momenten pakte de oprichter van Staudt Twenthe, Yvo Staudt (lees hier zijn verhaal), zijn instrument om een prachtige tango van Astor Piazzolla te spelen. Deze kleine concerten vulden bijna de hele hal en veel mensen kwamen nieuwsgierig luisteren. Zo zie je maar weer, de kracht van muziek is stuk sterker dan woorden!

Ook onze goede vrienden van het magazine '0024 WatchWorld' kwamen op bezoek en hebben een leuk interview tussen Harry Wijnschenk en Yvo Staudt opgenomen. Deze kunt u hier bekijken.